Projekter

 

Baskets4life – Afrika


I de senere år har flere personer fra Baskets4life været dybt involveret i projekter i Afrika, der forener flet og kvinder med henblik på at skabe omsætning og indtjening.

Det har været en øjenåbner for os at se hvor meget fokus på håndværk kan udvikle og forene menneskesyn og vi synes at vi i Baskets4life har meget at byde på. Vi vil gerne bidrage yderligere til den dialog og interaktion, der i det store perspektiv er så vigtig for os alle som individer, som er så vigtig for vores ansvarsfølelse som globale medborgere og som ambassadører for det ældste håndværk i verden.

I 2016 planlægger Baskets4life en kulturudvekslingsrejse til Afrika. I Lupane i Zimbabwe vil vi samarbejde med et ­kvindecenter om udvikling af traditionel flet og design til nye salgbare produkter, og vi vil lære nyt af kvinderne om lokale materialer, teknikker og arbejdsmetoder.

Vi vil også samarbejde med gadekunstnere i en større by i Zimbabwe og endelig tilbyde vores ideer, viden og knowhow i dialog med en landsby i Zambia – en landsby begrænset i dens formåen pga. restriktioner fra samfundet omkring den.

Syntesen af alle disse tiltag vil udvide vore begreber om flet, om kunst, om kommunikation og verdensforståelse. Vi vil som initiativtagere i Baskets4life og som aktive undervisere og deltagere i samfundsdebatten bliver endnu bedre ambassadører for kulturel udveksling og forståelse.

Se mere på baskets4life.dk